тел. (044) 499-45-90

багатоканальний (097) 963-58-29

тел. (063) 976-23-50 lifecell

e-mail: office@celmet.com.ua

Температурний ефект

Джерела створення температурного ефекту в системі вимірювання з використанням мембранних роздільників WIKA:

1. Навколишнє середовище

2. Датчик тиску/манометр

3. Капіляр/елемент охолодження

4.Температура процесу

5. Мембранний роздільник

    Залежно від температури, яка впливає на мембранний роздільник, змінюється об'єм рідини в системі заповнення мембранного роздільника. Наприклад, візьмемо мембранні роздільники з діаметрами мембран 124 мм, 89 мм, 72 мм, 59 мм, 40 мм, 22 мм. Найбільше температурне розширення спостерігатимемо в системі з діаметром мембрани 124 мм, найменше температурне розширення в приладі з діаметром мембрани 22 мм.

    Для зменшення шкідливого впливу високої температури на вимірювальний прилад (датчик тиску, манометр) можна використовувати капіляр різної довжини або охолоджувальний елемент.Що довший капіляр, то менше позначається вплив температури вимірюваного середовища на контрольно-вимірювальний прилад.

Також слід врахувати, що чим менший тиск, тим діаметр мембрани має бути більшим.

Мембранний роздільник має свій час спрацьовування.

Роздільник WIKA мембранний має бути обраний відповідно:

1. діаметру мембрани (функції та температурна похибка)

2. матеріалу частин, що контактують із вимірюваним середовищем

3. температурної сприйнятливості мембранного роздільника.