тел. (044) 499-45-90

багатоканальний (097) 963-58-29

тел. (063) 976-23-50 lifecell

e-mail: office@celmet.com.ua

Характеристики ел. маг. витратоміру

Середній термін служби витратоміра становить приблизно 12 років, середнє напрацювання на відмову становить приблизно 75 000 годин.

Виведення інформації з даного приладу можливе за коштами рідкокристалічного індикатора у вигляді імпульсів з нормованою вагою на універсальні виходи, а також виведення інформації у вигляді струмового сигналу 4-20 мА.

    За бажання замовника, можливе виконання електромагнітного витратоміра з реверсивним виходом. Клас точності витратомірів  приблизно становить 1-2%, для вимірювання нескладних і недорогих відносно рідин це хороший клас точності, у багатьох випадках для забезпечення точної роботи електромагнітних витратомірів потрібно витримувати довжини прямолінійних ділянок до місця встановлення приладу і після.

    Дуже важливою умовою забезпечення стабільної роботи електромагнітного витратоміра є правильний вибір місця роботи приладу (читаємо інструкцію з монтажу).

    Під час вибору діапазону роботи електромагнітного витратоміра потрібно грамотно підібрати пропускну спроможність приладу, наприклад, будь-який прилад працюватиме у своєму класі точності, коли його завантаження становить приблизно 80 % від максимальної пропускної спроможності. Завод виробник електромагнітних витратомірів марки зліт пропонує замовнику вибирати діапазони умовного проходу від 10 до 150 мм.
    Діаметр умовного проходу більше ніж 250-300 мм дуже рідко зустрічається для електромагнітних витратомірів, оскільки виникають великі труднощі з повіркою і монтажем цих приладів, на діаметрах більше ніж 150 мм, в більшості випадків, застосовують ультразвукові витратоміри. Про переваги та недоліки даного типу приладів у даній статті мова не піде.

Загалом для обліку води і стоків кращого приладу, ніж електромагнітний витратомір, годі й шукати.

Цей тип приладу, за його правильного встановлення та експлуатації, прослужить багато років. Електромагнітний витратомір зліт посідає провідне місце в Україні за співвідношенням ціна/якість, ремонт і повірка цього приладу не викличе труднощів по всій території України. Слід зазначити, що прилад може працювати з рідинами температурою від мінус 10 до плюс 150 градусів Цельсія.

Під час купівлі електромагнітного витратоміра зліт потрібно звернути увагу на наявність захисних кілець (у старих моделях), захисні кільця забороняється знімати під час монтажу витратоміру!!!

Для правильного підбору витратоміра потрібно повідомити фахівця всі експлуатаційні параметри, в яких буде працювати даний прилад.


Для вимірювання витрати води пропоную застосовувати електромагнітні витратоміри зліт, для вимірювання тиску води пропоную застосовувати датчики тиску виробництва WIKA, а також манометри виробництва WIKA звичайні і з мембранами, температуру також точно можна вимірювати приладами WIKA.

Також розглянемо, де можна придбати недорогі датчики тиску WIKA.